Aktuális információk

A patkány év árnyoldala

 Mi történik energiák szintjén körülöttünk? A jang fém Patkány évének már az indulása is rendhagyó volt. Kína nem tudta a szokásos módon, ünnepségekkel, felvonulásokkal, rokonlátogatásokkal ünnepelni az újév beköszöntét, mert a vírus elleni védekezéssel voltak elfoglalva. Raymond Lo kínai nagymester március közepén már végre azt írta le, hogy az április eleji tavaszünnepet talán már meg tudják tartani.

Mi is erre készülhetünk, hogy egy időre megváltozik az életünk és mivel Európába később tört be a járvány, értelemszerűen nálunk ez a dátum kitolódik. Már az éves előrejelzésemben is utaltam több mindenre, hogy milyen tulajdonságokkal is rendelkezik ez a Patkány, a benne rejlő dolgokat azonban most kezdi megmutatni teljes valójában.

A Patkány intelligens, eszes, ravasz, és mint tudjuk, mégis csak a háború állata, így magában hordozza a járványok kitörésének lehetőségét is. Nem nagyon szoktunk örülni annak, ha elszaporodik valahol, mert mindenképp fertőzésveszélyt hordoz. Azt is tudjuk, hogy  - vagy azért mert konkrétan fél a nélkülözéstől (téli patkány), vagy készülve az ínségre, a nehezebb időkre, - mindent összegyűjt és  felzabál. Nem nagyon van tekintettel ebben másokra. Elsőként reagál, ha érzi a bajt. Mondják ugye, a süllyedő hajót. Nem csoda hát, hogy már a járvány hírére, elképesztő mértékben indult meg a felvásárlás. Már az éves előrejelző előadásaimon beszélgettünk róla, hogy csak azt vegyük ki az évből, ami számunkra valóban szükséges, ne gyűjtögessünk feleslegesen, bár akkor még leginkább információkra gondoltunk, nem a konkrét élelmiszer készletre.

Arról is beszéltünk, hogy az év minden olyan tevékenységnek kedvez, ami online működik. Bár arra is utaltam, hogy nagyon gyorsan tudnak történni és változni dolgok, azért azt nem hittük volna, hogy napok alatt kell bevezetni az online oktatást és napok alatt kell túlélési stratégiát kialakítani arra, hogyan tudjuk otthonról és online végezni a munkánkat. Ebben sokat segít, a fejlett technika, ami szintén fém és víz elem és az idén tovább fog fejlődni, mint ahogy a tudomány is.

Beszéltünk arról, hogy csökkentenünk kell a bolygó terhelését. Az ipari termelés és a munkába járás ellehetetlenülése ennek a folyamatnak is kedvez, a Nasa felvételei látványosan tisztuló levegőt mutatnak. Megjegyzem, ha életben hagynánk a fákat, ők képletesen szólva, sokat föl tudnának venni a Patkány vizéből , ami így nem árasztana el mindent , mert tudjuk, hogy a fa hasznot ad a víznek, ergo több tere maradna az életnek. De ezt csak úgy mondom.

A Patkány víz elem, mint ahogy a félelem is a víz elemhez köthető, ezért az idén nagyon könnyű a félelemmel operálni és pánikot kelteni. Víz elem az információ is, van is dömping belőle rendesen. Próbáljunk szelektálni, forráskritikával élni, hogy mit veszünk ki belőle és ne hagyjuk, hogy az információk böngészése elvigye az összes időnket. Az idő az, amiben most nyertünk egy picit, ha úgy vesszük. Hisz hányszor mondtuk, hogy állítsátok meg a világot! Íme teljesült a vágyunk, most olvashatunk, írhatunk, tanulhatunk, természetet járhatunk kedvünkre. Bár a begubózásnak, befelé fordulásnak a természet rendje szerint nem most lenne itt az ideje, de mivel télen nem tettük meg, most kaptunk erre egy pót lehetőséget.

Most, amikor már itt a tavasz, tombolnak a hormonok, itt a nyúl hónapja, ami románc virág állat, mint ahogy a patkány is az. Rendelt ideje a kapcsolódásnak, az ismerkedésnek, a kapcsolatépítésnek. Most azzal tudjuk ezt az állást beteljesíteni, ha szeretettel és megértéssel fordulunk, akár gondolatban is az embertársaink felé. Ha minden lehetséges módon tartjuk a kapcsolatot. Nem öljük magunk körül az egészségeseket és nem megyünk bele az áldozathibáztatásba azokkal szemben, akik esetleg megbetegednek. Ha megmaradunk embernek. Ha segítünk túlélni egymásnak. Ha gyámolítjuk a gyengéket, elesetteket, időseket, betegeket. Ez is benne van a jang fém energiájában is. Sőt még az is, hogy néha az idegenek fontosabbak, mint a saját családunk. Mindenkire tekintettel kell lennünk. Ez a március valahol az egyetemes szeretet energiájának a megtestesítője, ezt kellene most érvényre juttatni. Rózsaszín köd helyett, a helyzet tagadása helyett, vagy a sötét titkok keresése helyett vegyük most elő a józan paraszti eszünket!

Húzzuk meg a határainkat és tartsuk be a másokét is, szó szerinti értelemben is. Ne szórjuk a testnedveinket szanaszét, tartsuk be a higiéniai előírásokat. Nagyon sokat tehetünk a vírus ellen  rendszeres és alapos kézmosással. Ha tetszik, ha nem, a jang fém maga a törvény, a hatóság energiája is. Elmarad sok hivatalos program. Most szükség van ezekre az intézkedésekre. Az év második felére már csökken a fém ereje, egyre erősebbé válik az alatta lévő víz (patkány) energiája. Ez nem csak a pénzt, a hatalmat is gyengíti, a kialakult helyzetbe akár kormányok bukhatnak bele.

A fém az év pénz eleme is, amit – mint mondtuk-, az alatta lévő víz alaposan meggyengít. Bár a várakozások már az év kezdetén a gazdasági válság irányába mutattak, a járvány begyűrűző hatásaira mégsem számíthattunk előre, most kell azokat kezelni, túlélési stratégiát kialakítani. Okosan felhasználni a tartalékainkat, ha épp arra van szükség. Átgondolni a pénzügyi stratégiát a vállalkozásunkban is, minimalizálva a veszteségeket és fölvenni az ütemet az aktuális trendekkel. Ha valaki megszorul a környezetünkben, annak pedig lehetőségeinkhez mérten segíteni.

Most intelligenciából, kitartásból, emberségből és felelősségérzetből vizsgázunk. Most magunknak kell tenni magunkért, nem várhatjuk, hogy valaki megteszi helyettünk. Vízválasztó víz évet élünk, ami után semmi sem lesz már olyan, mint azelőtt.

Era-gon Personal & Business Forecasting

A Személyes és üzleti jövőkép tervezés sokak számára egy misztikusan hangzó dolog, ami kevesek kiváltsága. A valóságban sokkal inkább egy racionális, mindennapi szolgáltatás, ami egy létező emberi igényből indul ki.

Szinte minden emberben olthatatlan vágy fogalmazódik meg a jövő lehetőségeinek megismerésére. Ezt a jövőt szeretném a magam eszközeivel kiszámíthatóbbá tenni.  Módszertanomban kiemelt szerepe van a kínai asztrológia általános tapasztalataiból táplálkozó, évezredes tudásnak épp úgy, mint a mai modern vállalkozásfejlesztés jövőtervezési stratégiájának.

Győződjön meg ön is szolgáltatásaim hasznosságáról!

Business Forecasting

Üzleti jövőkép előrejelzés

Az üzleti élet szereplőinek sikerét számos tényező befolyásolhatja. Függetlenül attól, hogy a nyugati, vagy az ázsiai üzleti szereplőről van szó, általánosan elfogadott tény, miszerint egy vállalkozás működőképességét a vállalat tulajdonosának, illetve vezetőinek karaktere, habitusa jellemzi a legjobban . A jellemző tulajdonságok és személyiségjegyek egymáshoz illeszkedése, a belőlük áramló belső dinamizmus határozza meg az adott vállalat piaci viszonyait.

Az ázsiai országok vezető cégeiben alapvetésként fogalmazódik meg, hogy a középvezetői körtől felfelé nem csak a szakmai tudást, a vezetői tapasztalatokat, és a lojalitást vizsgálják, hanem az asztrológia által feltárt évezredes személyes karakter jegyeket is. Minden vállalat magán viseli a tulajdonosainak, illetve vezetőinek az „energetikai” lenyomatát. Éppen ezért kiemelkedő fontossággal bír, hogy az adott vállalat menedzsmentjét ilyen szempontok alapján is értékeljék.

Azzal is tisztában vannak, hogy az adott cégek életciklusa nagymértékben függ a vállalat létrehozójának és/vagy irányítójának energetikai képletétől. Sőt, arról sem mondhatunk le, amikor egy vállalkozás jövőképét akarjuk megtervezni, hogy megvizsgáljuk az iparág piaci trendjeit, az üzleti környezet folyamatainak változásait. A Business Forecasting ma már a modern vállalat és piacelemzés egyik hatékony eszköze. Kétségtelen tény, hogy a Közép-Kelet Európai országokban ennek még csak nyomokban fedezhető fel a kultúrája, ugyanakkor elmondható, hogy egyre több cégvezető ismeri fel ennek fontosságát és hatékonyságát.

Az üzleti előrejelzések kidolgozásában éven belüli folyamat tervezésnek nincs értékelhető hatása, ezért kizárólag éves, illetve azon túli ciklusok vizsgálatával foglalkozunk.

Personal Forecasting

Személyes jövőkép előrejelzés

Általánosnak mondható tapasztalat, hogy az emberek nagy részét komolyan foglalkoztatja a személyes sorsának jövőbeni alakulása. Ennek az igénynek a kielégítésére ma már számos szolgáltatás kínál valamilyen jellegű és minőségű választ. A kínai asztrológia csaknem 5 000 éves tapasztalattal és rengeteg megfigyelésből származó adattal rendelkezik. A felhalmozott tudást – titkos tanokat - kezdetben kizárólag azon kiváltságosok használhatták, akik a hatalom birtokosai lehettek. Ma már mindenki számára megnyílt ez a hatalmas tudás, rajtunk múlik, hogy céljaink elérésének a szolgálatába állítjuk, vagy sem.

Jin Jang elmélet – mint az univerzum törvénye

Ez az elmélet nagyon egyszerűen és érthetően fogalmazza meg azt a körforgást, ami a körülöttünk zajló világban jelen van, és amelynek egyensúlya teremti meg gondolkodásmódunkat. A világon minden magában hordozza a változás lehetőségét. Így a világ a jin és a jang jellegű erők állandó változásából áll. Normális körülmények között az erők rendezettségre, harmóniára törekednek, és kiegyenlítik egymást. Amikor kibillennek ebből az egyensúlyból, akkor ez bizonytalanságot, félelmet, negatív állapotot hoz létre. Minden ember az élete során olyan dolgokra törekszik, amelyek ennek az egyensúlyi helyzetnek az elérését célozzák.

-       Emberi kapcsolataikban

-       Munkájukban

-       Egzisztenciájuk alakulásában

-       Pénzügyeikben

-       Egészségi állapotukban

A személyes jövőkép előre jelzéseink ezeknek a folyamatoknak a vizsgálatával foglalkozik. Elemzéseink során nemcsak előre tekintünk, hanem kiértékeljük azokat az esetleges blokkokat, amelyek hátráltatják a személyes előrehaladást.

Az Era-gon sárkányának igaz története

A cégek elnevezése külön tudomány. Sokféle kritériumnak meg kell felelni egy névnek, amely aztán a céggel azonosulva ivódik be a köztudatba. Sokat számít a név dallama, hangsúlya, végződése, mint a hogy a név mellé társuló logónak is óriási szerepe van, mely képvisel téged.

Volt egyszer, hogy névjegykártyát cseréltünk egy kreatív grafikáiról híres cég vezetőjével. Ránézve az enyémre azt ajánlotta, hogy tervezzük át a névjegykártyámat, mert " a sárkány már nem divat".

Nem ismert engem. Évekig ízlelgettem az Era-gon nevet és évekig visszatartott tőle a film, amelyben Eragonnak hívják a sárkányt. Végül a magam eragonját, akkori blogtársam, Nóra biztatására, kötőjellel hoztam létre. Era, ez volnék én, mert évek óta így hív mindenki. Ez lett a szó eleje. Gon, mert sokat írtam abban az időben és szívesen megosztottam a Gon-dolataimat. Összeolvasva hajaz a Dragon, sárkány szóra is. A kínai asztrológia szerint sárkány napon születtem.

Amikor mindez összeállt, Kis László grafikust kértem meg, hogy tervezzen egy logót a névhez. Többféle sárkányt küldött vissza. Az arany színűbe azonnal beleszerettem. 

A designer megjegyzése mégis gondolkodásra késztetett. Vajon mit üzen ez a sárkány a világnak? Megfelelően képviseli az üzleti asztrológia gondolatvilágát? 

Bihari Kiss Endre népmese kutató nagyon értékes gondolatokkal járult hozzá, hogy megtaláljam a választ. Tőle tudom, hogy minden mese valamilyen egyensúlyvesztésből indul ki. Mint amikor a cégeknél kibillen valami és a cégvezető érzi, hogy cselekednie kell.

Mit képvisel a népmesékben a sárkány? Sárkány = Ser-ken, ő az aki serkent, kimozdít, elindít egy folyamatot. Ő az, aki  jön és kiragadja a főhőst egy helyzetből. Mint pl. amikor elrabolja a királykisasszonyt és fölviszi a hegyre.

Ő a kapu őre. A kapué, melyen át beléphetsz valahová. Olyan helyre, ami eddig el volt zárva előled.

A sárkány gyakorlatilag a híd két világ között. Összeköti az eget és a földet, hiszen szárnya van, miközben hüllő. Elvisz vajon az álmok világába.? Nemigen van lehetetlen a számára.

A  magyar mesék sárkánya nem gonosz, általában jóindulatú, van hogy két lábon járó lény. Az Era-gon sárkánya ezen felül a Napot is képviseli, arany színével és oroszlánra emlékeztető formájával, mely életet adó, teremtő erő.

Elmondhatom tehát, hogy az Era-gon jön és felráz. Kiemel  abból a helyzetből, amiben vagy, miközben felülről megmutatja azt. Kaput nyit egy másik világra. Mindenkinek, akinek van egy álma ...

 

                                                                                                                                                                             Molnárné Gyürki Erika

                                                                                                                                                                                  Era-gon