Elemzések, előrejelzések

Üzletemberek: Bige László horoszkópja

Bige László 1958.10. 04-én született Nagyváradon, innen került Magyarországra 1984-ben.

Nagyon karakteres horoszkópja van, a Fai Kongos jang föld Kutya évében született, ebből az évjáratból sok vállalkozó és elég sok felejthetetlen személyiség került ki.

Már maga az év oszlop az akarat, a szilárdság, a határozott fellépés, a megingathatatlanság és a csalhatatlan megérzések, ráérzések képviselője, ami hozzásegíti őt, hogy a kapcsolatrendszerében pontosan levegye a lehetőségeket, a másik fél szándékait és azt, hogy meddig mehet el.

Ez egészül ki egy karakteres jin fém Kakas születési hónappal, ami különös észjárásúvá és olyan megjelenésűvé teszi, ami miatt lehetetlen őt nem észrevenni.

A jang fa Tigris születési nap az elszántságot, bátorságot, méltóságot és a kockázatvállalási hajlamot garantálja számára. Ennek a fának „van gyökere”, ami stabillá teszi, mint ahogy a hónap és az év pillére is saját elemén támaszkodik.

A horoszkóp fő elemei a jang föld, a nagy hegy, a jin fém, az ékszer, és a jang fa, az ég felé növő fa. Képszerűen számomra egy erős, magányos fa dacol az időjárással, a kincseket rejtő hegy tetején.

Bár a születési óráját nem ismerjük, az eddigiek alapján nem csoda, hogy ahol megjelenik, ott számolni kell vele, mert általában nem elszenvedője, hanem aktív alakítója az eseményeknek. Ráadásul ennek a három elemnek az együttes jelenléte konfliktusos, konfrontálódni képes és győzelemre, saját nézőpontjainak és akaratának érvényesítésére törekvő személyiséget tükröz, aki saját magában bízik leginkább.

A hónap (munka) oszlopában lévő jin fém Kakassal lehetett volna katonai tábornok is, hisz ez a hatalom elemet képviseli számára, az év oszlopban lévő agresszív pénz struktúrával azonban született vállalkozó, aki saját tekintélyre és vagyonra tesz szert, akár a fennálló hatalommal való konfrontálódást is felvállalva.

Cikk folytatása

Sorsdöntő április

Mostanában nem szokásom havi előrejelzéseket írni, csak úgy beütöttem  a kínai kalkulátorba az áprilisi jang fém Sárkány hónap indulását, budapesti idő szerint és a kapott képlet több, mint ismerős volt. Kísértetiesen emlékeztetett az idei, jang fém Patkány év budapesti idő szerinti indulásának a képletére. Egymás mellé téve megdöbbentett, hogy az aktuális hónap energiáin kívül, a másik 3 oszlop elemei megegyeznek. Úgy gondoltam, érdemes ezt az állást megfejteni, mert alighanem az év legjelentősebb hónapjának nézünk elébe, amikor hangsúlyos lehet a Patkány év üzenete. Magáról az évről már több cikket is írtam, ide az oldalra is, és hamarosan megjelenik egy másik összefoglaló cikk a KaméleON Magazinban. Megjelent egy interjú is velem Szikora Emese Coach Megoldásműhelyében, podcast formájában, ahol szintén szóba került a Patkány éve. Az április 4-én induló,  jang fém Sárkány hónap kapcsán úgy érzem, újra beszélnünk kell róla.

Cikk folytatása

2020 a jang fém Patkány éve

2020 február 4-én beléptünk a jang fém Patkány évébe. Nagyon érdekes volt a hirtelen támadt zivatar, az elemi erejű esővel (a jin víz Disznó búcsúja, a jang víz Patkány bezúdulása) és  az elképesztő erejű szél, ami hozta az új energiákat. Őszintén nem számítottam ilyen viharos évkezdetre, inkább csendes átmenetként vártam a Patkány év beköszöntét, mintegy az eddigiek folytatásaként.
Azt hiszem ez a Patkány az év többi részében is tud majd kiszámíthatatlan, viharos eseményeket generálni, aztán mintha mi sem történt volna, mennek a dolgok tovább. A Patkány előszele hozott már különböző híreket a 2020-as év elején, kezdve a gazdasági visszaesés várakozásától a koronavírus felbukkanásáig, aminek szintén lesz egy begyűrűző gazdasági hatása.
Amit egy vállalkozói összejövetelen is elmondtam útmutatóul a résztvevőknek, bármekkorának is látszik a baj, ne essünk pánikba, őrizzük meg a józan ítélőképességünket! Jó eséllyel ki fog derülni, hogy a probléma közel sem akkora, amekkorának látszik, az sem kizárt, hogy megoldja önmagát.
Mi az, ami előtérbe kerül egy jang fém évben? A kiállás a jó ügyek mellett, az igazságérzetünk megerősödése, a nők, gyermekek helyzete, a gyengébbek védelme, pl. állatvédelem, mint ahogy fontos szerepet kap a bolygó védelme is.

Az emberiség próbája lesz ez az év olyan tekintetben, hogy fel tudunk-e nőni az intelligencia egy olyan szintjére, amikor képesek leszünk a rövid távú érdekeinket félretenni annak érdekében, hogy ne pusztítsuk el az életterünket?

 

Cikk folytatása

A Kapitány

A Forbes Magazin címlapján Kapitány István a Shell Globál alelnöke, az év managere. Személyes történet fűz hozzá, csoporttársam volt a főiskolán. Miközben a magyar sajtóból arról értesülünk, hogy az Év managerének választották, a világsajtóban pedig Trump Elnökkel készült közös fotón látható, a 35 éves évfolyam találkozónk alkalmából szervezett, közös csoportba azt írja: alig várom, hogy lássalak titeket! A találkozóra nem egyedül érkezik. Összeszedi a csoporttársakat Budapesten és magával hozza a nagyon kedves, volt csoportvezető tanárnőnket is. Mindenkire kíváncsi és portrét készít rólunk a telefonjával. Előkerülnek a régi történetek, többek között az, amikor végzősként három szintes áruházat működtettünk a karácsony előtti forgalomban, az akkori Divatcsarnokban. Kétség nem fért hozzá, hogy őt választjuk meg igazgatónak, mint ahogy most is körülötte tömörül a csapat színe-java. Igazi vezéregyéniség, aki azt tartja a legfontosabbnak, hogy ne felejtsük el, honnan indultunk! Kínai asztrológusként engedélyt kérek és kapok, hogy belenézzek a képletébe. 

Kapitány István jin fém bivaly év, jang fém patkány hónap, jang fa majom napján született. Már első látásra is tekintélyt parancsoló, megbízható, nagy munkabírásról árulkodó alkat, akiben van valami különleges. Öneleme a jang fa, amit analógiában egy tekintélyes fához lehetne hasonlítani. Nem csoda, hogy fontosak számára a gyökerei! Élete hosszú folyamat eredményeképpen teljesedik ki, sok elágazással, választással. Erős, egyenes jellem. Általában szilárd véleménye van. Jó vezetői képessége, célkövetése, stratégiai gondolkodása felelősségteljes, elkötelezett vezetővé teszi. Fontosak számára az emberek, szívesen beszélget velük és jobb teljesítményre sarkallja őket, a 3 lépés távolságot azonban megtartja. Abban a témában, ami érdekli, egy életen át képezi magát és ezen ismereteit szintetizálva, hatással van a világra. Személyisége révén szükségszerűen jön számára a státusz és az elismerés. Ha egyszer már döntött, vitába szállni nem érdemes vele. Kötődik a múltjához, a szülőhelyéhez, a gyökereihez. Belülről motivált, kreatív gondolkodású, proaktív, ötletgazdag, igazi újító. Felülről nézi és hamar átlátja a dolgokat. A részletek untatják, ezért nagyon fontos számára egy jó titkárnő, aki odafigyel ezekre. Sikerének a kulcsa a körülötte lévő csapatban rejlik és ő remekül tud csapatot építeni és vezetni. A jó meglátások mellett a jó megérzések is óriási szerepet játszanak az életében. Mindig tudja, merre kell menni és milyen buktatókat kell elkerülni. A hónap oszlopában lévő patkány vize táplálja a fát, ez is mutatja, hogy megérzései segítik az útján. Más aspektusból vizsgálva mutatja az Édesanyját is, aki minden törekvésében támogatja. Az Üzlet az Élet nevű játékhoz tartozik számára.

Mire van még szüksége egy fának az élethez, vagy mire van szüksége egy fémnek ahhoz, hogy edződjön és ragyogóvá váljon? Tűz elemre! Maga a tűz is megtalálható az óra oszlopában, mint ahogy az aktuális szerencseoszlopában is. A létrejött konstelláció érzékenyíti a környezete igényeire és remekül rá tud hangolódni az emberekre. Sok esetben már akkor látja a megoldást, amikor más még a problémát sem látja! Gondolatban végigveszi az összes lehetséges kimenetelt és dönt. Az év, és a hónap oszlop mennyei törzsében ott a fém elem, ami szintén mutatja a vezetői képességeket és azt, hogy megfelelő célok esetén nincs a számára lehetetlen. Az év oszlopban lévő jin fém küldetésről, csapatépítő képességről és a tágabb környezetének való példamutatásról épp úgy tanúskodik, mint arról, hogy igényes mind a munkájára, mind a megjelenésére. Teljesítménynek csak a 100 %-ot tekinti. Mint ahogy el is mondja a Forbes magazinnal készült interjúban, hogy minden egyes nap elölről kell bizonyítani. Ez a jin fém teszi lehetővé azt is, hogy a Shell arcává tudott válni. A hónap oszlopban lévő jang fém vezetői tekintélyt kölcsönöz neki, miközben a saját útját járja és ő írja a szabályokat. A munkájába a szívét is beleteszi. A bátorság, a kitartás és a kezdeményező készség mellett fontos számára az egyenes út. Különösen fontos szerepet játszik az életében a család, mint ahogy életének szerves része az utazás is.

Az elemeket vizsgálva érdekes, hogy év oszlopában föld és fém, hónap oszlopában, ami a munkát jelzi, fém és víz elem található. Ez analógiában jelképezi az olajipart és a közlekedési eszközöket is. Mondhatjuk tehát, hogy horoszkópját tekintve is a "helyén van". Hab a tortán jelenléte a Forma 1-ben, amit szintén a fém és víz elemhez tennék, a sebesség miatt is.  Ami az életét működteti, az kitűnt már a főiskolán is és azóta tökélyre fejlesztette: a kommunikációs készsége. Kommunikáció terén használja a kiváló megfigyelőképességét is és a metakommunikációs jeleket reagálja le.

Sokkal-sokkal mélyebben is bele lehetne menni a képletébe akár az üzlet, akár az életesemények területén, vizsgálva az összefüggéseket, ennek a cikknek azonban ez nem célja. Csupán rá akartam mutatni, hogy a képletben lévő, születéskor magunkkal hozott energiákat jól működtetve, egyenes út vezet a sikerhez. Mint régi diáktárs, szívből örülök Kapitány István üzleti életben elért sikereinek, melyek a képlete ismeretében nem véletlen, hogy épp most teljesedtek ki.