Elemzések, előrejelzések

Sorsdöntő április

Mostanában nem szokásom havi előrejelzéseket írni, csak úgy beütöttem  a kínai kalkulátorba az áprilisi jang fém Sárkány hónap indulását, budapesti idő szerint és a kapott képlet több, mint ismerős volt. Kísértetiesen emlékeztetett az idei, jang fém Patkány év budapesti idő szerinti indulásának a képletére. Egymás mellé téve megdöbbentett, hogy az aktuális hónap energiáin kívül, a másik 3 oszlop elemei megegyeznek. Úgy gondoltam, érdemes ezt az állást megfejteni, mert alighanem az év legjelentősebb hónapjának nézünk elébe, amikor hangsúlyos lehet a Patkány év üzenete. Magáról az évről már több cikket is írtam, ide az oldalra is, és hamarosan megjelenik egy másik összefoglaló cikk a KaméleON Magazinban. Megjelent egy interjú is velem Szikora Emese Coach Megoldásműhelyében, podcast formájában, ahol szintén szóba került a Patkány éve. Az április 4-én induló,  jang fém Sárkány hónap kapcsán úgy érzem, újra beszélnünk kell róla.

 

Gondoljunk vissza az év fő üzenetére, mely az én olvasatomban úgy szólt, hogy lesz-e olyan intelligens az emberiség, hogy felnő a feladathoz és nem pusztítja el önmagát,  a környezetével együtt.

Hisz úgy tűnik, Gaia megelégelte a rablógazdálkodást. Megunta, hogy pusztítjuk a Föld tüdejét,  a mértéktelen levegőszennyezést, oxigént adó fái kivágását, vadon élő állatai életterének tönkretételét, hogy uralmunk alá hajtjuk, korlátozzuk, megfojtjuk szabadon burjánzó életét. A fém elem a tüdőt, ezzel együtt a szabadságot is jelképezi. Jang fém Patkány évet írunk. Fém és víz. Víz, mely feltartózhatatlanul  foglalja el a teret a fém elemű tüdőben. 

Koronavírus járvány. Most nem akarok azzal foglalkozni, hogy  a tünetek természete mennyire egyezik meg az év indulásában megjelenő elemekkel, hogy a tüdő pl. az orra nyílik, és a betegség első jele a szaglás elvesztése, vagy maga a betegség lázzal, forrósággal jár, és ez a tűz pusztítja a fém elemű tüdőt. A kínai asztrológia nagyon képszerű. A képlet vezérelve a jin fa, mely általában  a növekedés, fejlődés energiája, itt azonban forrás elemet képvisel, amely inkább bekuckózásra késztet.

Mint ahogy a  kínai orvoslás szerint a mentális állapotunk sem mindegy, hisz a belső ugyanúgy számít. mint a külső okok. A média által keltett félelem gyengíti a vesét, mely az életenergia lakhelye. Sok helyen azt írják, gyászoljuk a régi életünket. A gyásznak mint tudjuk, szakaszai vannak. Van a tagadás, sokan még ebben a fázisban vannak. Aztán jön a düh, harag, ami gyengíti a májat. A fém elemű tüdő érzelme a szomorúság, aminek az öröm az ellentéte, ami endorfint termel.

Keressünk hát az örömöt a napjainkban és ami nagyon fontos jang fém Sárkány idején, az a HÁLA érzése és kifejezése. 

A fém elem a harcos, az ellenséggel való küzdelem, a törvény, a szabályok, akár a karantén analógiája is. Mint ahogy a fém elem a hónap és az év pénz eleme is. Ezt a fém elemet gyengíti a víz, jelezve a nyakunkba szakadt gazdasági visszaesést. A márciusi Nyúl hónap igen keményen borította föl az életünket, míg a jang fém Sárkány erőteljes energiája szembesít minket a problémával.

Jó lenne azt hinni, hogy ez a Sárkány majd észhez téríti azokat, akik  - nem törődve azzal, hogy a többség mások védelmében a munkáját is abbahagyta,  - fittyet hánynak a szabályokra. Vagy jól nyakonvágja azokat, akik fölveszik ugyan a maszkot és a kesztyűt, de a bevásárlóközpontból kilépve eldobálják szanaszét. Az energiák azonban nem csinálnak ilyet. Minden a mi felelősségünk!

Tudom, vannak olyan irányzatok, melyek nem szeretik a "harcolni ellene" kifejezést, a fém elem azonban mégiscak a harcos. A kínai harcos pedig szép lassan keríti be az ellenséget, majd kineveti. Ehhez bizony türelemre van szükség. 

A hónap saját eleme a jin tűz, mely a gyertyaláng analógiája. Szelídnek tűnik, mégis képes váratlan helyeken elemi erővel föllobbanni. Szerencsére a kiterjedt károkozáshoz ez a tűz nem elég erős, egyéni energiák szintjén azonban veszélyes is lehet, főleg a szív-és érrendszer analógiáját figyelembe véve.

Az év és a hónap oszlop mennyei törzsében lévő  fémet azonban nem csak a tűz, hanem a patkány és a sárkány társulása miatt  erőteljesen jelen lévő víz is támadja. Márpedig ez a víz az infomációt is közvetíti, ezért a vírus terjedésének kockázata meglehetősen magas. Ezt a kockázatot a hónap képletének a struktúrája is alátámasztja. Abban, hogy mit tesznek és mit hisznek el az emberek, döntő szerepet játszik a hatalmi elit kommunikációja. (AI )  A sorsunk most mégis a saját kezünkben van, egyedül mi vagyunk a felelősek saját magunk és családunk védelméért. (Bivaly-Sárkány )

Mivel lehet kordában tartani ezt a helyzetet? Szigorú szabályozással, a kijárási korlátozás fenntartásával, saját határaink meghúzásával, saját fizikai védelmünk fenntartásával (pl. maszk ). Úgy tűnik, kibontakozóban van egy tendencia, hogy unjuk már a karantént, nem látjuk, hogy aratna a betegség és elkezdjük szó szerint böngészni az utasításokat, hogy mi az, amit mégis megengedhetünk magunknak. Újra nyitnak fodrászatok, tele a boltok, mintha csökkenne az óvatosság. Különösen nagy most a kísértés, hogy jön a Húsvét és a családok jó ideje nem találkozhatnak, kivéve, ha április 11-e után feloldják a vészhelyzeti korlátozást. Elnézve a képletet, ez most nagy hiba lenne!

Az Angyallelkek Klub vezetőjével beszélgetve, arra jutottunk, hogy legjobb volna, ha április 10 és 15 között mindenki otthon maradna, így elkerülhetnénk a járvány berobbanását. Viszont, ha 12-én, a Húsvét vasárnap az áldásosztás jegyében zajlik és elfeledkezünk az alapvető óvatosságról, annak később nagy lehet az ára !!

Bár a sárkánynak nem esik nehezére a különcködés és az elkülönülés, ezen felül segíti az állhatatosságot, mégiscsak önbüntető állat és gyakran tesz olyat, amiről a szíve mélyén tudja, hogy nem kellene.  Képes időnként borítani mindent, akár azt is, amiért idáig dolgozott.  Ilyen önbüntetős napok lehetnek az április 7-e, április 19-e és a május 1-e. 

Mi adhat erőt az elkövetkező napokban? Egyrészt magában a hónapban megjelenő erőteljes,  úgynevezett Fai Kong energia. Az erő most ott van bennünk és körülöttünk. Kérdés, hogy mire használjuk? Mire koncentrálunk? Mit erősítünk? Mire fordítjuk ezt az energiát? Visszatartó erőként szolgál, vagy hagyjuk elszabadulni, akár indulatok formájában? 

Akkor járunk a legjobban, ha a belsőnket erősítjük vele, elkezdünk figyelni a megérzéseinkre, amik most folyamatosan jönnek, vagy elkezdjük megfigyelni a valódi vágyainkat. Ez lesz az a terület, amiben majd szárnyalhatunk és lehet, hogy már most is ott van nekünk. Ha így van, legyünk érte hálásak és ismerjük el magunkat, valamint a helyzetben való helytállásunkat.

Most sorsdöntő jelentőségű, hogy van-e célunk, hogy mit akarunk kezdeni az életünkkel. Kiválóan alkalmas ez a hónap az újratervezésre, melyet most már a körülmények ismeretében tehetünk meg. Rengeteg ötletünk lesz, csak úgy jön majd egyik a másik után. Rájöhetünk, hogyan tudunk magunkhoz térni és bevételt generálni, lehetőleg online megoldásokkal. A jelen lévő föld energiák pedig segítenek a gyakorlatba ültetésben, a megvalósításban.  Lényeg, hogy ne csak álmodozzunk, válasszuk ki az ötleteink közül az életképeset és ne halogassunk, fogjunk hozzá!

Az immunrendszerünk erősítésében segíthet a Csikung és a 3-1-2- meridián torna.

Erősítsen továbbá az a tudat, hogy a május már némileg könnyebbnek ígérkezik...  némileg ....