Aktuális információk

Új weblap

Örömmel értesítem az oldal látogatóit, hogy elkészült az új honlapom. A legfrissebb információkat ezentúl a www.uzletiasztrologia.hu webcímen találod meg. 

Találsz itt olvasnivalót, videókat, webshopot, tanfolyamokat, az eseménynaptárban aktuális előadásokat és megrendelheted a 2023. évre szóló kínai asztrológiás asztali, vagy zsebnaptáradat. 

Ez az oldal az archív információkkal továbbra is fennmarad, elérhetőségeim nem változtak. 

III. Asztrológus konferencia előadás

Az Asztrológusok Magyarországi Egyesülete felkért egy előadás megtartására a III.Asztrológus konferencián, melyre örömmel készülök. A részletes programot az AME oldalán találjátok. Az én előadásom az üzleti asztrológiáról 2022. május 7-én, 16 óra 30-tól,  17,30-ig tart az ELTE Gólyavár Gombocz teremben. Várlak szeretettel! A mellékelt videón az előadás beharangozója látható, aki kérdez Bogdán-Körmöczi Júlia, az AME elnöke. https://youtu.be/qxRlTnrqX9U

Tavaszi megújulás

Itt a tavasz, besüt az ablakon a Nap és láthatóvá válnak a porcicák. Mindenkinek igénye van a tavaszi nagytakarításra. Nem mindegy azonban mivel, hogyan, milyen mélységig visszük ezt végbe. Számtalan praktika létezik a vegyszer nélküli megoldásokra, hogy egészségesen varázsolhassuk ragyogóvá otthonunkat, ezekre itt most nem térnék ki.

Maga a tértisztítás azonban  több, mint egy alapos nagytakarítás.  Ekkor energetikai tisztítást is végzünk. Ehhez már nem árt szakember segítségét kérni. Ugyanis az épületeknek is vannak energiái. Az ismétlődő minták nyomot hagynak, így keletkezik a helyeknek sajátos hangulata. Gondoljunk pl. egy templomra, ahol már a hely szelleme áhítattal tölt el, vagy egy olyan otthonra, ahol „áll a kés a levegőben”. Új lakásba költözésnél különösképpen fontos eltávolítani az elődök energiamintáit, különben az általuk megélt élethelyzetek ismétlődhetnek. Ugyanígy a betegszobák esetében is szükség van egy alapos frissítésre.  Amerika Washington államában pedig törvény kötelezi az eladót, hogy közölje, ha az általa kínált házban már történt öngyilkosság, vagy halállal végződő bűncselekmény. A múlt energiáit a használati tárgyak is tárolják. Ezért kell megtisztítani pl. az ószeresnél vásárolt dolgokat és ezért szeretnének sokan hozzájutni a sikeres hírességek használati tárgyaihoz.

Jó közérzetünkért az otthonunkban azonban mi magunk tehetünk a legtöbbet! Ha egy térben folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat, ha hazaérve csak lerogyunk és nincs kedvünk semmihez, akkor ideje alaposabban szétnéznünk egy kicsit.

Kezdjük a szekrényekkel! Nézzük át mi az, amit két éve nem viseltünk már. Ellenség-ruháink, amiket megvettük, majd megbántuk, vagy a félretett majd-egyszer- belefogyok öltözékeink szemrehányóan tudnak ránk nézni. Ha szeretnénk ettől a rossz érzéstől megszabadulni, vegyük elő ezeket a holmikat, poroljuk le – és adjuk oda a barátnőinknek, vagy a rászorulóknak. Többet veszítünk az általuk lekötött energiáink miatt, mintha a kellő időben új holmikat vásárolnánk. Barátnők közti csere-bere pedig mindjárt hoz egy kis frissítést az életünkbe. A fölösleges holmiktól való megszabadulás hozzásegít minket a fölösleges kilóktól való megszabaduláshoz is. Ne cipeljük a múlt terheit!

Nézzünk szét a polcokon is. A fölösleges, rossz érzéseket fölelevenítő csecsebecséktől szintén szabaduljunk meg. Ajándékozzuk el idejétmúlt könyveinket is, bármilyen nehezen is válunk meg tőlük.  Ha szimbólumokat, a mi kultúránktól idegen tárgyakat, vagy félelmetes álarcokat tartunk itt, azok szükségességét is vizsgáljuk felül. Dobjuk ki a szárazvirág-csokrokat! A szárazvirág ugyanis porfogó volta mellett halott energia.  Ugyanígy akadályt képeznek nem csak a térben, de életünkben is a régóta nem használt, elromlott, nem működő tárgyak. Az álló óráknak pedig különös jelentősége van, attól függ melyik életterületen találjuk őket. Találkoztam már párkapcsolati sarokban tárolt 2 db légpuskával is és csodálkoztak a háziak, hogy puskaporos a házasság.

A ruhák mellett a cipők is figyelmet érdemelnek. A lakásban lapuló lyukas, kopott cipők lehúzzák az energiát, dobjuk ki őket! Nézzük át a naponta magunkkal cipelt kézitáskánkat is. Tipikus női táskában minden van, a tavalyelőtti rúzstól az egérfogóig. Hogyan áramolhatna szabadon az energiánk, ha táskánk tele van lehetetlen holmikkal? Gondoljuk át, zavarba jönnénk-e, ha elhagynánk a táskánkat és egy kedves ismeretlen hozná vissza. Szégyellnénk vajon előtte  a tartalmát? Ruhazsebekből is vegyük ki a használt zsebkendőket. Sőt! A fényképes szekrényt is érdemes átnézni időnként A takarítás vonatkozik az autónkra is. Ha folyton mentegetőzni kell, mikor más is beül az autónkba, ideje a kocsinkat is alaposan kitakarítanunk. Ugyanez vonatkozik az íróasztalunkra és a számítógépünkre! Fejezzük be, amit elkezdtünk, válaszoljunk a leveleinkre, ne legyünk tele lezáratlan ügyekkel.

Ne csak szemmagasságig takarítsunk, nézzünk föl a szekrény tetejére és innen is  pakoljunk el! A szekrény tetején lévő dolgok a fejünk fölött lebegő problémákat szimbolizálják. Sok helyen a szekrény tetején tartják pl. az utazótáskákat. Mintha állandóan a fejünk fölött lebegne a távozás szükségszerűsége. A szekrények tetején összegyűlt por, piszok akadályozza, hogy képességeinket szabadon és világosan bontakoztathassuk ki. A hálószobai szekrények tetején gyűjtögetett semmiségek révén pedig hajlamossá válunk a lustálkodásra. A szemmagasságnál magasabban lévő lomok tömege ráadásul szintén oka lehet az állandó fejfájásnak. Ha nehezen válunk meg a tárgyainktól vezessük be azt, hogy minden új tárgy bevitele esetén megszabadulunk valami régitől. A sérült tárgyak azonban elpusztítják az energiánkat. Minden sérült tárgyat dobjunk ki! Vonatkozik ez a csorba tányérokra is.

Folytassuk az ágyneműtartóval! Ne tartsunk semmit az ágyneműtartóban és az ágy alatt, az ágyneműn kívül. Néha elképesztő arzenált tudnak az emberek ilyen helyeken fölhalmozni és csodálkoznak, hogy nem tudnak jól aludni. Tiszta, kacatoktól mentes hálószoba, alvás előtt egy alapos szellőztetés, a mobiltelefon (és ha lehet, a tévé) száműzése a hálószobából és csodálkozni fogunk, milyen jól alszunk újra és sokkal kipihentebben ébredünk. Az ezek által gerjesztett elektroszmog ugyanis kimerültséget, emlékezetzavarokat, fejfájás rohamokat, sőt perifériás vérellátási zavarokat és komolyabb bajokat is okozhat. Legjobb, ha éjszakára lehetőségünk van áramtalanítani a hálószobát.

A negatív energia a sarkokban, beugrókban és repedésekben halmozódik föl, gondoljunk tehát a sarkok alapos takarítására is. A gyerekeknél láthatjuk pl., hogy nem kedvelik a homályos sarkokat, nem alszanak jól a lábas ágyakban és nem tudják elviselni, ha éjjelre nyitva marad a szekrényajtó. Érdemes a negatív sarkokba 24 órára tengeri sót tenni, ami magába szívja a negatív energiát és a sótól utána megszabadulni. Ettől azonban ne higgyük azt, hogy elvégeztük a tértisztítást.

Ne tartsunk dolgokat a földön, biztosítsuk az akadálytalan közlekedést a lakásban. Mintha egy táncoló pár suhanna végig, úgy suhan a rend nyomán a tiszta energia. Azért arra figyeljünk, hogy hosszú folyosókat ne képezzünk, ha mégis, helyezzünk el a két oldalán növényeket.

Gondoljunk bele, a régi öregek, mikor fölsúrolták a padlót és bevittek egy csokor mezei virágot az asztalra, milyen bölcsen teremtették meg a házban a harmóniát. A tűzhely a megfelelő helyen volt és a népi lakberendezés minden mozzanata az egyszerűséget és a tisztaságot sugározta. Ősszel szedtek egy marék gesztenyét az ágy alá, amivel kivédték a káros földsugárzásokat és ezt tavasszal kidobták.

A színek és a virágok egy külön érdekes téma. Minden színnek és minden virágnak más az energiája. Ezekről is érdemes tájékozódnunk. Példaképpen egy tipp: Amikor nehéz, valószínűleg indulatos találkozás, netán értekezlet előtt állunk, helyezzünk el a vázában egy csokor fehér rózsát magunk és a többiek közé. Ezzel jelentősen semlegesítjük a negatív energiacserét.

Miért érdekes mindez? Azért fontos, mert ha lakásunkban, cégünknél, boltunkban, bárhol környezetünkben az életenergia, a „csí” szabadon tud áramlani, akkor akadálytalanul mennek a dolgaink. Egészségben, harmóniában és bőségben élünk. Ha az energia áramlása zavart szenved, problémákat észlelünk az egészség, a pénzáramlás, a párkapcsolat, a tanulás, a karrier, a hírnév vagy kapcsolatrendszerünk területein.

A nagytakarítás, a rendszeres selejtezés, amikor a régi dolgoktól megválunk és helyet biztosítunk az újnak, az első lépés a harmónia megteremtése felé. A kacatolás, fölhalmozás helyett bölcsebben tesszük, ha bízunk a gondviselésben, hogy a megfelelő pillanatban megadja majd, amire szükségünk van és nem 3 db, régen elromlott vekkerből kell összeraknunk  egy új ébresztőórát. Ez részben szemléletbeli kérdés is.

Ezzel el is jutottunk a gondolat-nagytakarításig. Figyeljük meg magunkat, milyen gondolatok bukkannak föl agyunkban. Hogy beszélünk magunkról, magunkhoz? Ha folyamatosan a negatívumokra koncentrálunk, akkor ezek fogják meghatározni életünket. Törekedjünk hát a pozitív gondolatok irányába. Ugyanis ezt is meg lehet tanulni és meg lehet szokni. A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy rózsaszín szemüvegen át nézünk a világra, hanem elfogadjuk azt, ami van és továbblépünk. Nem siránkozunk a múlt eseményeim, nem sajnálgatjuk a múltban elmulasztott cselekvéseinket, hanem benne élünk a pillanatban, értékeljük az általa nyújtott élményeket, a napfelkeltét, a madárcsicsergést, a szeretteink jelenlétét és előre nézünk. Hisz végre süt a nap :) 

Ha nagyon belénk ette magát a téli depresszió, ha úgy érezzük túlságosan leültünk, érdemes fölkeresni egy szakembert, vagy beiratkozni egy jó tréningre :)

Évtervező workshop 2022.január 24.

Évtervező workshop, online zoom foglalkozás keretében, ahol rendszerezzük a fejedben lévó ötleteket, és a kínai naptár segítségével megtervezzük az évedet! Kiscsoportos foglalkozás, díja 12.000.- Ft. Jelentkezés név és számlázási cím megadásával a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
A kínai naptárat az alábbi linken találod meg: https://www.subscribepage.com/kinaiasztrologianaptar.

Kevesebb jelenjen meg