Elemzések, előrejelzések

Üzletemberek: Bige László horoszkópja

Bige László 1958.10. 04-én született Nagyváradon, innen került Magyarországra 1984-ben.

Nagyon karakteres horoszkópja van, a Fai Kongos jang föld Kutya évében született, ebből az évjáratból sok vállalkozó és elég sok felejthetetlen személyiség került ki.

Már maga az év oszlop az akarat, a szilárdság, a határozott fellépés, a megingathatatlanság és a csalhatatlan megérzések, ráérzések képviselője, ami hozzásegíti őt, hogy a kapcsolatrendszerében pontosan levegye a lehetőségeket, a másik fél szándékait és azt, hogy meddig mehet el.

Ez egészül ki egy karakteres jin fém Kakas születési hónappal, ami különös észjárásúvá és olyan megjelenésűvé teszi, ami miatt lehetetlen őt nem észrevenni.

A jang fa Tigris születési nap az elszántságot, bátorságot, méltóságot és a kockázatvállalási hajlamot garantálja számára. Ennek a fának „van gyökere”, ami stabillá teszi, mint ahogy a hónap és az év pillére is saját elemén támaszkodik.

A horoszkóp fő elemei a jang föld, a nagy hegy, a jin fém, az ékszer, és a jang fa, az ég felé növő fa. Képszerűen számomra egy erős, magányos fa dacol az időjárással, a kincseket rejtő hegy tetején.

Bár a születési óráját nem ismerjük, az eddigiek alapján nem csoda, hogy ahol megjelenik, ott számolni kell vele, mert általában nem elszenvedője, hanem aktív alakítója az eseményeknek. Ráadásul ennek a három elemnek az együttes jelenléte konfliktusos, konfrontálódni képes és győzelemre, saját nézőpontjainak és akaratának érvényesítésére törekvő személyiséget tükröz, aki saját magában bízik leginkább.

A hónap (munka) oszlopában lévő jin fém Kakassal lehetett volna katonai tábornok is, hisz ez a hatalom elemet képviseli számára, az év oszlopban lévő agresszív pénz struktúrával azonban született vállalkozó, aki saját tekintélyre és vagyonra tesz szert, akár a fennálló hatalommal való konfrontálódást is felvállalva.

Cikk folytatása

Sorsdöntő április

Mostanában nem szokásom havi előrejelzéseket írni, csak úgy beütöttem  a kínai kalkulátorba az áprilisi jang fém Sárkány hónap indulását, budapesti idő szerint és a kapott képlet több, mint ismerős volt. Kísértetiesen emlékeztetett az idei, jang fém Patkány év budapesti idő szerinti indulásának a képletére. Egymás mellé téve megdöbbentett, hogy az aktuális hónap energiáin kívül, a másik 3 oszlop elemei megegyeznek. Úgy gondoltam, érdemes ezt az állást megfejteni, mert alighanem az év legjelentősebb hónapjának nézünk elébe, amikor hangsúlyos lehet a Patkány év üzenete. Magáról az évről már több cikket is írtam, ide az oldalra is, és hamarosan megjelenik egy másik összefoglaló cikk a KaméleON Magazinban. Megjelent egy interjú is velem Szikora Emese Coach Megoldásműhelyében, podcast formájában, ahol szintén szóba került a Patkány éve. Az április 4-én induló,  jang fém Sárkány hónap kapcsán úgy érzem, újra beszélnünk kell róla.

Cikk folytatása

2020 a jang fém Patkány éve

2020 február 4-én beléptünk a jang fém Patkány évébe. Nagyon érdekes volt a hirtelen támadt zivatar, az elemi erejű esővel (a jin víz Disznó búcsúja, a jang víz Patkány bezúdulása) és  az elképesztő erejű szél, ami hozta az új energiákat. Őszintén nem számítottam ilyen viharos évkezdetre, inkább csendes átmenetként vártam a Patkány év beköszöntét, mintegy az eddigiek folytatásaként.
Azt hiszem ez a Patkány az év többi részében is tud majd kiszámíthatatlan, viharos eseményeket generálni, aztán mintha mi sem történt volna, mennek a dolgok tovább. A Patkány előszele hozott már különböző híreket a 2020-as év elején, kezdve a gazdasági visszaesés várakozásától a koronavírus felbukkanásáig, aminek szintén lesz egy begyűrűző gazdasági hatása.
Amit egy vállalkozói összejövetelen is elmondtam útmutatóul a résztvevőknek, bármekkorának is látszik a baj, ne essünk pánikba, őrizzük meg a józan ítélőképességünket! Jó eséllyel ki fog derülni, hogy a probléma közel sem akkora, amekkorának látszik, az sem kizárt, hogy megoldja önmagát.
Mi az, ami előtérbe kerül egy jang fém évben? A kiállás a jó ügyek mellett, az igazságérzetünk megerősödése, a nők, gyermekek helyzete, a gyengébbek védelme, pl. állatvédelem, mint ahogy fontos szerepet kap a bolygó védelme is.

Az emberiség próbája lesz ez az év olyan tekintetben, hogy fel tudunk-e nőni az intelligencia egy olyan szintjére, amikor képesek leszünk a rövid távú érdekeinket félretenni annak érdekében, hogy ne pusztítsuk el az életterünket?

 

Cikk folytatása