Elemzési szempontok

Asztrológiai szempontok szerinti elemzés

Mint ahogy a személyeknek, úgy a cégeknek is van születési horoszkópja, melyből elképzelhetetlenül sok adat és feladat olvasható ki, hasonlóan a magánemberekéhez. Olyan információkat nyerhetünk ki belőle, amik a háttérben  befolyásolják az ügyeinket, miközben nem is gondolnánk, hogy számítanak. Ha tudatosítjuk ezeket az információkat, kezünkben a Joker lap, kezünkbe tudjuk venni az irányítást és a megfelelő időben tudjuk megadni a választ a felmerülő kihívásokra. 

Milyen adatokra van szükség az elemzés elkészítéséhez? Mindenek előtt a cégbejegyzés dátuma és az utolsó módosítás időpontja adja egy cégről a legtöbb rejtett információt. Az ezekből felállított horoszkópot többféle szempontból vizsgáljuk, az általánosan kinyerhető információkon felül megnézzük, a cég milyen adottságokkal, erőforrásokkal rendelkezik, mennyire van összhangban a küldetésével, az aktuális tervekkel, hol tart a fejlődési trendjében, de akár azt is, mennyire hozza a marketingben azt, amit a külvilág ettől a cégtől meghall. Nagy hangsúlyt helyezünk a fejlődés érdekében szükséges stratégiai lépések kidolgozására.

A cég horoszkópjának  vizsgálata a következő helyzetekben is fontos információkat tartogat:

 •   Üzletindítás tervezése, vagy visszatérő problémák okainak feltárása
 •   Bővítési, fejlődési lehetőségek vizsgálata, vagy akár a leggyorsabb felszámolás
 •   Fontos események, tárgyalások, szerződéskötések legkedvezőbb időpontjának kiválasztása
 •   Üzleti társulások, partneri kapcsolatok asztrológiai vizsgálata  

Cégvezetői, tulajdonosi személyiségprofil

A cégvezető horoszkópjának felállításához pontos születési dátumra van szükség, mely a születési helyet és az óra-percet is tartalmazza. Ez a horoszkóp úgy a cégvezetés, mint a magánélet során nem várt segítséget nyújthat bizonyos szituációkban. Mit vizsgálunk?

 •       A  vezető erősségei, rejtett kincsei, összhangja a céggel, kölcsönös elvárások a management többi tagjával.
 • menedzsment tagok személyiségjegyekből fakadó adottságainak, képességeinek elemzése
 • A cég  kulcsembereinek asztrológiai vizsgálata, viszonya a céghez és egymáshoz, rejtett erőforrások.

Vannak további információk, melyeket a valóságban kitapasztalni meglehetősen idő-és költségigényes feladat, melyet a megfelelő előszűréssel megtakaríthatunk. Ilyen és egyre elfogadottabb vállalati körökben pl. egy új jelentkező horoszkópjának, ezen belül beilleszkedési lehetőségeinek vizsgálata a cég struktúrájába és feladatrendszerébe.

Elemzés vállalkozásfejlesztési szempontok szerint

Az elemzett cég vizsgálata gazdálkodási, illetve eredményességi mutatók alapján, az általunk kidolgozott stratégia ezekre gyakorolt várható hatása, illetve a fejlődés, a nemzetközi megjelenés lehetőségeinek vizsgálata. Bizonyos cégeket csak egy hajszál választ el attól az ugrástól, ami más kategóriába emeli a céget. Mi megtaláljuk ezt a hajszálat.  Mit vizsgálunk? 

 • Gazdálkodási jellemzők
 • Finanszírozhatóság
 • Magyar piaci lehetőségek
 •      Nemzetközi piacokon való megjelenés lehetőségei
 • Egyéb összetevők, melyek felmerülnek az előzetes beszélgetés során...